2 Haziran 2008 Pazartesi

Haftasonu Sapanca'da havuzu patlayan Cem gerçek havuza girer

Hani kırmızı balık havuzu vardı ya patladı :) Evet haklısınız konuya böyle balıklama atlamak olmaz, başından başlamalı, özenle anlatmalı bu keyifli haftasonu tatilini.

Ama durun bir dakika birşeyler daha var bahsetmek istediğim, önce onları anlatayım sonra haftasonuna geçerim.

Evimizin arkası park, yeşillikler içinde yürüyüş yolu ve 2 adet çocuk parkı var. İstanbul'da insanın hemen yakında böyle bir yer olması gerçekten şans diye düşünüyorum, apartmandan çıktığın an parka ulaşmak ileride Cem için rahat olabileceği gibi şu an için Ayla ablası için süper bir olay. Hergün çıkarıyor Ayla ablası Cem'i parka, babaannesi geldiğinde ise günde 2 hatta 3 kez çıkarıyor. Ayla ablası da babaannesi de salıncağa bindirmeye pek meraklı, ben bindirmedim hiç nasıl bindiriyorlar onun için henüz erken, ya düşerse diye düşünürken, babaaannesinin çektiği resimler sayesinde gayet keyifli ve tehlikesiz olduğunu gördüm, rahatladım.

Hergün yeni alışkanlıklar edinip bir müddet uygulayan bir süre sonra da unutan Cem'in yeni alışkanlığı dudaklarını emmek, ya alt dudağını ya da her iki dudağını emerek dede görüntüsüne sahip olmaya bayılan Cem'in bu alışkanlıktan ne zaman vazgeçeceği bir merak konusu. Bu haline bayılan Nevra ablası çekti ana oğul resmimizi.

Bu haftasonu da annemin doğumgünü münasebeti ile Sapanca'ya davet etti Aslı Abla bizi. Bu kez üçümüz değil, çoook kalabalıktık. Cem kalabalık ortamları daha çok seviyor sanırım herkesin ilgisi onun üzerinde olduğu, dikkat çektiğinin farkına vardığı için olsa gerek. Aslı abla'ya gittik ( geçen hafta temizlenmesi gerektiği halde temizlenmeyen havuz bu hafta da temizlenmemiş ) eşyalarımızı bile bırakmadan Figen Abla bizi davet etti evine ( onun havuzu temizmiş :) ). Figen abla'nın bahçesine yayıldık, Cem'i oturttuk çimlerin üzerine ( çimlere de alıştı artık, seviyor bu yeşil batan şeyleri ) bizde havuzunu şişirdik, bu kez geçen haftadan tecrübeliyiz ya havuzun içinde oynaması için bir torba oyuncakta getirdik. Ahhh bu arada BabyPhonu' da unutmadık bu kez. Yine musluk suyu ile doldurduğumuz havuza kaynattığımız suları ekleyip ılık olmasını sağladık. Ama böyle de olmaz ki yazın tatile gittiğimizde denizi kim ılıtacak ???

Havuzda oynadı, uyudu, mama yedi, çevresindekilerin kucaklarında gezdi. Hadi yine havuzuna sokalım derken havuzu kısmen patladı, "Reha ayaklarını soksana havuza bakalım nasıl tepki verecek soğuk suya" derken babası soktu çocuğu buz gibi gerçek havuza. Ahhh işte merakla beklediğim an o an. Çoook sevdi Cem gerçek havuzu ve soğuk suyunu, güldü, neşeyle bağırdı. Artık gönül rahatlığı ile gidebileceğim tatile biliyorum ki Pıtır korkusuzca girecek denize.


Bu vesile ile Aslı ablama ve Figen ablama kucak dolusu sevgiler bize keyifli bir haftasonu geçirttikleri için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder