22 Nisan 2010 Perşembe

She

Bir çocuk; ne kız kardeşi ne de erkek kardeşi olmuş, hep kardeş özlemi çekmiş. Olmamış, olamamış. Büyümüş, evlenmiş, ilk çocuğu olmuş çok mutluymuş ama kararlıymış aynı zamanda, onu da kendisi gibi tek çocuk bırakmayacakmış. 5 yıl boyunca köpek tüyünden kaynaklanan Toxoplasma enfeksiyonu nedeniyle 5 düşük yapmış, hatta bir tane 5 aylık erkek bebekmiş. Pes etmemiş, azimliymiş, ilk çocuğuna kardeş yapacakmış, onu yalnız bırakmayacakmış. Ve sonunda başarmış. Hande'nin Selin'i olmuş.

5 yaş fark kıskançlıklara neden olmuş ilk zamanlar, hatta Hande zavallı minik bebeğin minicik burnuna fındık sokmaya vardırmış olayı, ve daha neler neler, sonra bir dönem Hande Selin'i pataklar olmuş, daha sonra ki dönem Selin büyümüş akıllanmış, elinin armut toplamadığını fark etmiş böyle olunca birbirlerine girer olmuşlar :) Tabii ki her zaman değil ara sıra.

Ama sonra ikisi de olgunlaşıp büyüyünce aradaki 5 yaş fark kapanınca, özellikle kız kardeş olmanın ne güzel olduğunu fark etmişler. Hele ki aynı beden ölçülerine ( ben doğum yapıncaya dek ), ayak numaralarına sahip olmak :) aynı zevkleri paylaşmak :)

Biz birbirimizin ablasıyız, kardeşiyiz, arkadaşıyız, dert ortağıyız, herşeyiyiz. Beraber ağlar, beraber güleriz, bazen gıcık olur, bazen küseriz, bazen kimsenin söyleyemeyeceği en acı gerçekleri söyleriz.

Kendisi benim şu Alman devini deviren ünlü avukatım, benim küçük kardeşim işten çıkarıldığım gün benimle avukatım olarak şirkete geldiği gün insan kaynakları sorumlusu kız zorla buyrun nasıl yardımcı olabilirim diye bizimle muhattap olmaya ısrar etmek istediğinde Selin "Bakın ben sizinle muhattap olamam benim muhattabım siz değil HR direktörü ya da Genel Müdür, siz değilsiniz" dediğinde o gıcık kızın yüz hali ve benim küçük kardeşimin büyüdüğünü farketmem, kafamdaki karmaşa aynı zamana denk geldi :) Tabii davayı şıp diye bitirmesi de cabası, offf şaka yapıyorum. O, bu fasulyeden işle uğraşmadı bile, o neler yapıyor neler, benim kafam basmıyor bile.

Herkes bilir O, benim için hayatımdaki en önemli insan Cem'den önce öyleydi şimdi önce Cem sonra Selin :)
Niye mi yazdım bunları çünkü bu aralar bende Cem'i tek çocuk bırakacağım için üzülüyorum, çünkü ben hep anneme minnettarım bizi iki kardeş yaptığı için, beni yalnız bırakmadığı için. Bir de allah'a şükrediyorum bana Selin gibi harika bir kardeş verdiği için. Keşke benim de imkanım olsa bende Cem'e kardeş yapabilsem, şu an işe yeni girdim en az 1 sene imkansız sonrası hayırlısı.

8 yorum:

  1. kuzuuuum, canımıniçi bitanem benim...ne güzel yazmışsın ne güzel anlatmışsın bizi...ben de Allahıma şükrediyorum senin gibi ablam olduğu için...zaman zaman ablam zaman zaman annem zaman zaman kardeşimsin benim...şimdi kaçamak zamanlara sığdırılmış konuşmalar ayrı bir zevk ama aynı evde yaşamak ne güzelmiş...havada uçuşan tavuk parçaları bile çiçek kıvamında oldu hep...:))....seni çoooook seviyorum canım benimmm....

    YanıtlaSil
  2. beni ve kardeşimi okudum... aynı yaş aralığı aynı kısknaçlıklar ve büyümek...
    ühüüüüü handem aynı biz misiniz yoksa bütün kardeşler bizim gibi mi:))... benim bide abim var ama:)))

    YanıtlaSil
  3. Allah ayırmasın:)
    Sen ne güzel yazdın böyle tatlım benim ,bilirim ki kesin gözlerin dolmuştur yazarken, değil mi :))

    YanıtlaSil
  4. Yaseminim; kız kardeş başka ama dimi :)
    Ebrum sen beni benden iyi tanımak zorunda mısın :)

    YanıtlaSil
  5. evettt handem kesinlikle gülseminiimmmm bambaşkaa

    YanıtlaSil
  6. Ah ah ben daha 1. acaba derken moral oldun bana :) Hep gülün seviyorum güler yüzlü insanları sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ne güzel bende kardeşimi öyle deli gibi severim.

    YanıtlaSil
  8. Allah'tan bir ablam var ve bu yazdığın güzel duyguları doya doya yaşayabiliyorum.. olmasaydı eğer gerçekten çok üzülürdüm bu okuduklarım karşısında.. o kadar güzel anlatmışsın ki.. kız kardeş sahip olmanın özeti gibi.. Allah ayırmasın siz güzelleri ve tüm herkesin sevdiklerini..

    YanıtlaSil