21 Ocak 2011 Cuma

O da bilmiyor

İleri de okuyacaksa okuyacak, bilsin ne yapayım. Özellikle 1 aydır söz dinlemeyen, kural tanımayan, ne istesek "hayır" diyen bir çocuk olduğunu bilsin.



Aaaaaa yeterrrrrrrr. Daha önce de yazmıştım, sabah kalkıyor ama giydiremiyorum, evden çıkaramıyorum bir kıyamettir kopuyor evde. Bu hafta 3 kez pijama ile gitti okula. Akşam yatmak bilmiyor, sabah çizgi film uğruna kalkıyor ama uykusuz oluyor. Sinirlenince elinde ne varsa fırlatıyor, atıyor, döküyor. O zaman bende bunu kırarım diyerek bir şeyi hedef alıyor. Bunlar özellikle yatma ve okula gitme zamanlarında oluyor.
Ayrıca doğru dürüst hiç bir şey yediremiyorum. Sabah Nutella yoksa olay çıkarıyor. Eskiden hiç olmazsa bazen ballı ekmek, bazen yumurta yerdi, yok illa Nutella. Onun dışında da ıvır zıvır. Neyse ki okulda yemeklerini yiyor.
Bu yaptıklarının hiçbirini okulda yapmadığını biliyorum. Hullyaa (Hülya) öğretmeni yaptıklarını anlattığımda allah allah okulda çok uslu halbuki diyor.


Bilmiyorum, neden böyle oldu, kuralları olan ve uyan bir çocuktu, söz de dinlerdi. Bu bimem kaç yaş sendromu mudur, şımarık çocuk sendromu mudur, bilmiyorum ama çok bunaldık. Son 1 aydır küçük adamıma bir şeyler oldu. Peki noldu ??? Acaba kendini ispat dönemi mi ?
Çünkü zaman zaman seni üzüyor muyum diye soruyor. Yapmaması gereken bir şey yaparken gözümün içine sanki yapmamam gerektiğini biliyorum ama yapmak zorundayım gibi bakıyor :)


Dün akşam bana kızdı neydi tam hatırlamıyorum kızdığı şey.
Ben artık senin annen olmayacağım dedi ( Demek ki ben ona böyle bir şey söylemişim Tühh bana )
Sen benim annem olamazsın zaten dedim, düzeltti
Ben senin oğlun olmayacağım artık başkasının oğlu olucam dedi.
Hiç bir şey söylemedim, araya başka şeyler girdi, sonra benden birşey istedi
Ama sen benim oğlum değildin hani dedim
Karar verdim senin oğlun olmaya dedi
Nasıl karar verdin dedim
"Kafası ona sen Hande'nin oğlu ol" demiş o da karar vermiş :)


Ayyy insan kızamıyor da işte. 3 yaşında bebek desen bebek değil, çocuk desen çocuk değil.


STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

2 yorum:

  1. aman sen cem'in annesi ol, o da senin oglusun olmaya devam etisin. Allah sizi nazarlardan saklasin. 2 yas sendromunu biliyorum ama 3 yasta neler olup bitiyor dunyalarinda onu bilemiyorum. bir pedagoga ya da rehbere danismak en iyisi bence. kesin bildikleri birseyler vardir :))

    YanıtlaSil
  2. kafalarının içinde nasıl bir yer ediyorsa dediklerimiz hiç ummadığımız anda karşımıza çıkınca kalıveriyoruz dimi :)
    Ama çok şeker annesi :) Kızma yinede sen ona...

    YanıtlaSil