15 Mart 2010 Pazartesi

Uykum var, yazmak istediklerim de

Bizim pasta hala hasta :) Düzelemedi gitti. Aşağıdaki resimde de arkadaki rafta yanyana dizilmiş ilaçlarını da çekmişim farkında olmadan. En favori oyuncağı oyun hamurları, o hamurlarla saatler geçirebiliyor, hiçbir oyuncak onu bu kadar mutlu etmiyor. Favori kahramanlarımız artık Iggle Piggle, Uppsy Daisy değil, çünkü o artık büyüdü, yeni kahramanları Spiderman ve Sünger Bob :)



Bir yerde okumuştum, hatta belki bundan daha önce bahsetmiş bile olabilirim :) 3 yaşına geldiğinde adını soyadıyla birlikte bilmeliymiş çocuk, Cem ayrı ayrı biliyor adın ne denildiğinde adını, soyadın ne denildiğinde soyadını, bir de cinsiyetini bilmeliymiş 3 yaşına geldiğinde, ilk söylediğimde olayı çözemedi, Sen erkeksin dediğimde hayır ben erkek değilim dedi ama abiler erkek, ablalar kız dediğimde çözdü :)


Bir de bu aralar pek dillendi, pek bilirkiş kendisi, geçen akşam aramızda geçen diyaloğu paylaşmayı bir borç bilirim :



Baba oldukça hastadır ve erken yatar, onu uyutmaya uğraşan annesi ile Cem bir sessizlik anında yan odadan gelen baba öksürüğünü duyarlar ve;



CK: Anne, baba öksüüyoy

HK: Evet canım öksürüyor

CK: Babam hasta mı omuş anne

HK: Evet annecim baban hasta olmuş

CK: Babaya şuyup veyelim anne

HK: Babalar şurup içmez ki Cem

CK: Babayı doktoya götüyelim

HK: Yarın götürürüz doktora

CK: Babam doktoydan koykuyoy mu anne ?

HK: Hayır babalar doktordan korkmaz

CK: Babam ineden koykuyoy mu ?

HK: Hayır annecim iğneden de korkmaz babalar

CK: Ben babama bakim mi ?

HK: Yok annecim sende hasta olursun babanın yanına gidersen

CK: Uzaktan bakim

HK: Olmaz Cem

CK: Opim mi, sayıliim mi

...

İşte bu ve buna benzer diyaloglar yaşanır hale geldi, türkçe'yi çözdü ya anneannesi ingilizce'ye giriş yaptırmış, önce 1'den 5'e öğretmiş bir de kalemi, bende kedi ve köpeği öğrettim, kediyi hep hatırlıyor da köpeği unutuyor, babası da anneyi ve babayı öğretmiş biraz önce bana "mummy" diye sesleniyordu, bayıldım :)


Bir de hergün değişen uyku arkadaşları var, bu öğlen ki uyku arkadaşı bir toptu, içeride bir şeyler yapıp odasına gittiğimde gördüğüm manzara çok komikti. Hemen koşup makinayı aldım ama uyanmasın diye flash kullanmadım onun için net değil haliyle, ayy kuzu elinde topla uyuyakalmış :)


Cem doğduğundan beri tavsiyeyle alımış, hatta o aralar Türkiye'de yoktu, kim giderse İngiltere'ye istiyorduk, ama artık Mothercare'de satılan, her zaman kullandığımız her derde deva kremi bugün Cem'in isilik olan gıdısına sürmeye çabalarken niye herkese önermiyorum diye düşündüm.


Sudocrem adı kremin; pişiklerde, egzema, yatak yarası, güneş yanığı, ikinci derece yanıklarda, yüzdeki yara ve aknelerde etkili olduğu görülmekte, ayrıca sadece bebekler değil her yaş grubu kullanabilir. Netice de tavsiye olunur.




Bu konuya nereden gelmiştim derken isilik olan gıdısından bahsetmişim, evet gıdısı isilik olunca oraya da bir kere güç bela sürdük, sonra kaldı ama o bir kere bile hemen kuruttu, bu akşam başka bir yöntemle sürdürmeyi denedim, o kutunun içine minik işaret parmağını sokup aldı kremden ve kendi sürdü, o bu işe konsantre olmuşken burnunun üzerinde ve dudaklarının altında gözüme çarpan kızarıklıklara da ben sürünce kremden işte böyle oldu küçük adam
STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

2 yorum:

  1. selam. Alp de 3 yaş 3 aylık oldu. O da sen erkeksin dediğimde afalladı önce "hayır ben kızım" dedi ama şimdi alıştı. Bu arada sudocream i ben de kullanmıştım. Süper bi krem .Özellikle pişik için ve de çok uzun dayanıyor. sizleri öpüyoruz.
    damla-alp
    www.alpellam.blogspot.com

    YanıtlaSil