16 Aralık 2009 Çarşamba

Yeni Yıl Hazırlıkları

Benim bıdık yakın zamandır her akşam olmasa da bazı akşamlar yatağına yatınca ayak tırnaklarını kestiresi geliyor, yazın çıplak ayak gezdiğinden pamuk ayaklarının altı biraz sertleşince bepantene sürüyordum, çok hoşuna gidiyordu, bu aralar yine onu da istemeye başladı, yatağına yatıyor, biraz sonra anne kırt kırt diye çağırıyor, çorap çıkıyor, tırnaklar numaradan kesiliyor, o kestiğimi sanıyor, ardından da parmaklarının altlarına bepantene sürülüyor. Peki ama niye ??? Bana kalırsa uykudan kaytarmaca bahane bulmaca ne kadar geç uyursa o kadar iyi sanıyor.



Kış geldiğinden beri gece 3-4 kez kalkıp üstünü açmış mı diye bakıyordum, nitekim her seferinde de açık buluyordum, geçen sene polar uyku tulumları getirmişti Aslı teyzesi onlar harika oluyordu sımsıcak tutuyordu. Nedense Türkiye'de yok, Mothercare'de gördüm ama havlu gibiydi ve fiyatı da oldukça pahalıydı. Annem'den istedim yurtdışına gitti yakınlarda, ayyy yaşasın ki bulmuş 2 tane almış birini yıkarken diğerini giydireyim diye. Ohhh artık sık sık kalkıp bakmıyorum açılsa da üşümeyeceğini biliyorum.







Gelelim başlık konumuza, Cem doğduğu yıl babaannesi ve Arjen ile geçen sene ise anneannesi ve teyzesi ile girmiştik yeni yıla. Bu yıl çekirdek aile olarak evde olalım, her zaman ki uyku saatinde Cem'i yatıralım, sonra TV karşısında mum ışıkları ile içkilerimizi içelim diye düşündük, sonra bunu seneye yapmaya karar verip herkesi bize toplayalım dedik. Bayramdaki gibi hep birlikte olmaya karar verdik.



Evlenmeden önce evimizde kocaman bir ağacımız vardı, Selin'le saatlerce uğraşırdık, önce ağacı kurar sonra süsleri asardık, çok keyif alırdık bu işten, aralık ortası kurar her akşam ışıklarını yakardık. Toplaması ise eziyet gibi gelir neredeyse sene ortasına dek toplamamak için uğraşırdık :)





Bugün Eminönüne gitmem gerekiyordu, offf bir sürü dükkan çeşit çeşit süsler beni öyle cezbetti ki, Reha'nın boşver almayalım nasılsa Cem daha anlamaz sözleri kulaklarımda çınlamasına rağmen dayanamayıp aldım. Eski ağacım gibi kocaman değil, 150 boyunda bıdık bir ağaç. Süsler de aldım ama annemden ışık ve biraz daha şık süslerden aldıktan sonra Cem'le kuracağız. Altına da annemin zorluklarla kırılmadan yurtdışından getirdiği noel babalı rayların üstünde giderken christmas şarkıları çalan treni kuracağız.







Ama öncesinde ben her zaman olduğu gibi sokak kapımı ve camlarımı süsledim bile. Cem'in çok hoşuna gitti. Kim gelirse önce kapı süsünü gösterip "bakkkk noel dede" diyor :)















İşte bizden böyle. Herşey Minik Adam'ım için, herşey onun için.

star Pictures, Images and Photos

4 yorum:

  1. Cam süsleri harika görünüyor.:)
    Bu arada o tulumlardan ben de aldım, C&A mağazasında var aklında olsun.

    YanıtlaSil
  2. Süslere de ,camlara da,trene de bayıldım.Bırak toplama sene ortasına kadar kalsın zaten,hele karanlık olup ağacın ışıkları yandımıydı...ohhh.Japon biraz büyüsün ben de kuracağım ağacımı,bu sene kendimi zor tuttum zati.

    YanıtlaSil
  3. Handişkocumm,

    ne güzeldir bu hazırlıklar değil mi, hele birde miniklerimizle beraber yapıpo onların mutluluklarını yüzlerinde görünce :) Bizde de çoktan kuruldu ağaç, geriye kaldı evimizin süslenmesi...Kapı süsümü halen bulamadım aramaktayım:( Umarım bulurum bir an evvel, camları da yarınaa belki de bu gecee...

    Ben çok seviyorum yılbaşını yaaa:)

    Seni de kocaman öpüyorumm...

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  4. obereeeeey bak şimdi benim gibi fetişiste ne koymuş yaa
    ay ay ben yirim o ayakları, oooh bi de koklarım hatta deliririm
    tataklarını toplarım onların
    süslemeler ve fotoğraflar çok güzel olmuş ama o ayaklarla aynı posta koyduğun için hepsi önemimi yitirdi bi anda üzgünüm:)))

    YanıtlaSil