26 Şubat 2010 Cuma

EMZİKSİZ HASTA

Minik Adam'ım 2 haftadır çoook hasta çok. Öksürük bitmek bilmiyor, üzerine ishal, ardından kusma ve de ateş eklendi. Kendi doktoru (doğumundan beri gittiği) öksürük için götürdüğümüzde öksürük ilacı yanında ilk kez kullanacağımız antibiyotik verdi işi bitirdi, antibiyotiğin ikinci gününde döküntü olunca kendi doktorumuzda çok yoğun olunca yakınımızdaki hastanenin aciline gittik, antibiyotiği ilk kez kullandığı için vücut tepki göstermiştir dediler, alerji ilacı verdiler, ertesi gün ishal oldu, ardından da üstüste iki kez kusunca soluğu yine acilde aldık, kusmayı engelleyen hap verip, boğazından kültür aldılar, Rota olabilir dediler.


Neyse daha uzatmayayım, netice de telefonla ulaşamadığım, randevu almakta her zaman zorlandığım doktordan ayrıldık, artık Cem'in İsmail Amcası var. Ve dedi ki boğazı iltahap doluymuş, ateş, kusma, ishal hep ondanmış. Prof. Dr. İsmail Göçmen özetle derdimize derman olan harika bir doktor. Araştrın bakın internetten. Muayenehanesi Kadıköy'de, randevu almak istiyorsanız : 216 414 44 21.


Pompik bacakları çiroz oldu, puf  puf yanakları söndü. Annem bana kızgın hep obez olursa diyip durdum diye, al sana diyor :( Annem her sabah gelip akşam gidiyor, portakallar, narlar alıp geliyor sıkıp enerji olsun diye içiriyor ama paşamın genelde başını yastıktan kaldırası olmuyor. Bizde bitkin ve yorgunuz 3 saatte bir ateş düşürücü vermek için kalkıp uyuyan ama ateşli meleğin uykusunu bölüp o avaz avaz ağlarken ağzına şurubu boşaltmaya çalışıyoruz, güçlükle şurubu içip, sakinleştirip yatağına yatırdıktan biraz sonra, öksürük ardından ilaçlarında etkisiyle kusuyor, yatak, yastık heryer batıyor, onu korkutmadan sakince üzerini değiştirip yatak yorgan yenileniyor, neredeyse bir sonraki ilaç vakti geliyor.


Aaaaa geçen hafta bir öğlen uyuyacak emzik yok :)  her yerde aradık, taradık yok, hay allah ne yapacağız derken, öyle çok uykusu gelmiş ki "annem hadi git yat bak yok emziklerin" dedim gitti yattı. Akşam oldu yatma vakti geldi, başladı emzik krizi :( ağlıyor, soruyor, istiyor. "Cem'cim sen kaybettin, aradık bulamadık ya hatırlamıyor musun, yarın yine ararız" diyerek hiç olmazsa ağlamasını kesip sakinleştirip, uykuyu taaa ötelere attık, halen böyle devam ediyor, geç yatıyor, güç yatıyor ama emziksiz yatıyor. Sanırım bir hafta oldu emziksiz uyumaya başlayalı hala arıyor, hala soruyor bir gün bitecek. Ama nasıl bıraktıracağım, nasıl olacak derken oldu gibi. Anladım ki pes etmemek, uyumuyor diye "al aman hadi " dememek gerek.
STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

8 yorum:

  1. Merhabalar, aynı konuya el basmışız hem de aynı gün ne şans :) gerçi benim içim biraz rahatladı ne yalan söyliyim sizin tontino bizim tontinodan biraz daha büyük yaa acaba biraz daha mı bekleseydim emziği bırakmak için diye sordum kendime.. Kendimle çelişiyorum işte.. Dediğiniz gibi kararlı olmak gerek aslında ama keşke teorikte kolayca söylenebilen her şey pratikte de o kadar kolay uygulamaya geçebilseydi… Çok çok geçmiş olsun bu arada.. Fotodaki masum yüz ifadesi çok şeker… Ve bence hiç de tontonluğu gitmemiş hastalıktan sonra açılıyor iştahları üzmeyin kendinizi. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok çok geçmiş olsun.
    emzik bıraktırma işlemine bende başladım :),bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun Cem'e, inşallah en kısa zamanda toparlanır, o tontik yanaklar geri gelir :)

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun:) Çabucak atlatın inşallah:) Toparlayacak annesi merak etme... Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Canımın en en içi;
    bir konuda daha ortak noktamız cıktı ya daha ne olsun.Bende Buradan İsmail Göçmene teşekkürlerimi iletiyorum çünkü Rimanın sağlıklı büyümesine sebep odur.Her hastalandıgında koşdugumuz tek insandır İsmail bey.
    Çok geçmiş olsun oğluma, nasıl özledim sizi bir bilsen:(
    Bu kadar ayrılır yeter gayri :))

    YanıtlaSil
  6. ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN EN KISA ZAMANDA TOPARLANMASI DİLEĞİYLE...SEVGİYLE KALL..

    YanıtlaSil
  7. Çok yakışıklı bir oğlan. Çok şeker. Geçmiş olsun, bir an önce iyileşmesini diliyorum....

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim hepinize, çok şükür düzeliyor, hepsine önce sağlık diliyorum

    YanıtlaSil