30 Temmuz 2009 Perşembe

Barbunya

Bayılırım barbunya'ya, evlendiğimde hiç yemek yapmasını bilmiyordum, ilk iş barbunya'yı öğrendim, o gün bu gündür, yazın alıp stok yapıyorum kış için, ama ayıklamaktan çok keyif aldığımı söyleyemem.

Niye anlattım bunları kime ne değil mi ? Öyle demeyin artık bir yardımcım var, tombilik parmaklarıyla çıkarıyor içinden barbunyaları sonra kabın içine atıyor, onun deyimiyle top topları.

>

6 yorum:

  1. yerler o yardımcıyı :)
    daha da bir lezzetli olur artık yemek lokum eller ayıkladı ne de olsa :)

    YanıtlaSil
  2. Utkan da benim yardımcım.Mutfak işlerinden temizlik işlerine kadar herşeye yardım etmek istiyor.Hatta kendisine "sen benim yardımcımsın"deyince mutlu oluyor ama dağıttığı oyuncakları toplamasını söyleyince nedense hiç yardımcı olmuyor.

    YanıtlaSil
  3. Barbunya demeyin bana:)) Annem bu kış için tam 16 kg aldırdı ve bize ayıklattı ama sizin yardımcı çok şeker bea:)) Yemeklik olmuş iyicene Cemtoş. O ellerin ayıkladığı barbunyalar yenmezki lezzetinden..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. ya yerim ben senin yardimcini yaaa:) cok tatli coook...
    bu arada seni de tebrik ediyorum...ileride Cem'in evlenecegi kadin cok sansli cok...benim oglum hic is yapmasin, ben ona cicek gibi baktim sira simdi esinde tripleri olmayacak senin acindan yani:)

    YanıtlaSil
  5. Bende bayilirim barbunyaya. Almanyada malesef yok. Canim cekti simdi, napcaz. 1 aydir buralardayim özledim valla göztepe pazarini. Hersey taze taze mis gibi...
    Neyse bizim yerimizede bol bol yersiniz artik. Artik ayiklamanada gerek yok, koskoca bir yardimcin varmis :-)

    YanıtlaSil
  6. Nasil da onemsiyoruz yaptigimiz isi, nasil da ciddiyiz. Aman Allah'im bayildim super... Allah herkese nasip etsin boyle tombul parmakli yardimcidan :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil