31 Ocak 2011 Pazartesi

Dekorjinal

Bugün Trendyol'da bu kolyeleri gördüm çok hoşuma gittiler, hemen sipariş ettim. Bazen yaşımla başım koordineli hareket etmiyor :)


Magnetism


Magnetlerin çekiciliği. Gittiğim ülkelerden alırım, her gidenden isterim. Getirmezlerse bozulurum. Ben magnetlere bayılırım. Üst kapak doldu, alt kapağa geçme vakti geldi.

Zaman zaman çıkartır, tekrar yerleştiririm, öyle keyif alırım ki bu işten. Geçer karşısına bakarım. Hımmm bu burada olmamış şurası daha iyi.

Mutfak yaptırmayı düşünüyoruz. Ankastre buzdolabı olacak peki ya magnetlerim ne olacak.

28 Ocak 2011 Cuma

Şokellalı Poğaça

Sabahları hemen kalkıp giyiniyor, 2 tane bana, 1 tane Hullyaa'ya alalım diyor. Cimri mi ne :)

Yeni yöntemim evden kolay çıkartmak için. Pastane. Bir gün dedim ki : Cem sabah seninle gidip poğaca alalım mı. Alalım ama sonra şokella sürelim dedi. Ayyyy ne gerek varrr. Şokella'lısı var canım dedim. Yoook dedi, Varrrr dedim. Gittik pastaneye, abi'ye sorduk. Tabii ki Şokella'lı poğaça diye bir şey yok, ama çikolatalı açma var, abi'ye kaş göz, abisi bize şokella'lı poğaça dedik. Okulda yedi, çok sevdi.
Artık sabahları önce pastane, sonra okul. Mızmızlanmadan kalkıyor, pijamalarını hemen çıkarıp üzerini değişiyor, acele ile palto, şapka, atkı takılıyor yollara düşülüyor.

Ayyy bakalım bu ne kadar sürecek. Hullyaa kaç kilo alacak :)

T.G.I.F

Ve bu hafta da bitti, her ne kadar ömrümüzden yiyorsakta, her ne kadar 36 yaşında adım adım ilerliyorsam da, olsunnnn.


Yaşasın Cuma geldiiii.

Bugün bu adresi buldum, ne faydalı, ne güzel bir girişim. Ütü yapmayı sevmiyorsanız, yapmak istemiyorsanız, yapanlar varmış artık. Geliyorlar, evinizden alıyorlar, ütüleyip getiriyorlarmış.


GoJane

Nereden duydum, nasıl alışverişe başladım hatırlamıyorum, müptelası oldum. Kendime, kardeşime, anneme aldım. Bu kış giydiğim booties'lerimin hepsi oradan. 10 günde geliyor, keyifle giyiliyor. Çok kaliteli mi ? Hayır, ama olsun, ben pek sevdim.

Bugün bunlar var ayağımda mesela, öyle rahatlar ki. Bunun iki rengini almıştım, pişmanım her rengini almadığıma 18 $ verirken :)


Bu da yağmur çizmelerim, bana çok sempatik gelmişlerdir, 23 $ ve farklı. Türkiye'ye shipping olması en güzel tarafı. Hadi Gojane Go.

25 Ocak 2011 Salı

Kardan Adam olacakmış

Dün akşam ki okul dönüşü sohbetimizde bana dedi ki :


- Ben artık senin oğlun olmayacağım ( Hay allahım yine başladık !! )
- Neden noldu tatlım
- Çünkuuu kar yağacak, Hullyaa beni kardan adam yapacak, ben senin oğlun olmayacağım, kardan adam olucam.


Bunu anlatırken bir de ciddi ki. O kadar emin ki kardan adam olacağından :) Yok dedim sen yanlış anlamışsın, Hullyaa seni kardan adam yapmayacak, seninle birlikte kardan adam yapacak, tamam mı ?


Tamam o zaman dedi.


Bu sabah baktım evden çıkmakta yine zorlanıyor, aaaa siz bugün kardan adam yapacaksınız yaa, sen en iyisi bir havuç al yanına, kardan adama takarsın dedim. Aldı eline bir havuç öyle gittik okula.


STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

MegaMind

Çorap giymiyor, terlik giymiyor, ama ben şansımı hepppp deniyor :) Kahvaltı hazırlıyorum, yanıma geldi ayakları çıplak, terliklerini giyip gelir misin dedim, gitti. Oley dedim, iyi tarafına denk geldik :) Biraz sonra geldi, işte bu halde, giymiş terliklerini, öyle söyledi. Tam da o esnada şansa elimde telefon vardı, pek net değil ama olsun :)





 


Kahvaltının ardından hadi sinemaya gidelim mi ?? dedim, olur dedi. Bugün bir melek :) Sinemaya hiç götürmedik bugüne dek. Ayı Yogi'ye götürmeye karar verdim, hemde 3D diye. Cem gözlükte takacağız, çok eğlenceli olacak dedim. Gözlük müüüü dedi, anlayamadı :) Yavrum, bu sinema nasıl bir yer acaba gözlükte takılıyor demiştir.


Gittik Kozzy'e Ayı Yogi 3D olarak gelmemiş, normal görüntüymüş çünkü Megazeka hala 3D oynuyormuş. Hay allah bende çocuğuma gözlük demiştim. İyi madem siz bize Megazeka'dan bilet verin dedim. Megazeka'nın da ne olduğunu ben bilmiyorum !!!


Girdik sinemaya Cem şaşırdı, başlamıştı fragmanlar, hemen gözlükleri taktık, ilk yarıyı put kesilmiş şekilde izledi, ara olup ışıklar yandığında hayretle etrafına baktı. Gözlüğün mor renkli olmasına bozuldu, kız rengiymiş :)


 


 


Gidip mısır aldık, ikinci yarıyı da mısır'la renklendirdik. Niye mi renklendirdik çünkü biraz fazlaydı Cem'e göre Megazeka, ama olsun izledi mi izledi, evde bir filmi bitiremeyen Cem neyse ki burada bir filmi bitirdi. Bu arada ben mavi kafalı Megamind'a bayıldım çok tatlıydı :)
STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

21 Ocak 2011 Cuma

O da bilmiyor

İleri de okuyacaksa okuyacak, bilsin ne yapayım. Özellikle 1 aydır söz dinlemeyen, kural tanımayan, ne istesek "hayır" diyen bir çocuk olduğunu bilsin.



Aaaaaa yeterrrrrrrr. Daha önce de yazmıştım, sabah kalkıyor ama giydiremiyorum, evden çıkaramıyorum bir kıyamettir kopuyor evde. Bu hafta 3 kez pijama ile gitti okula. Akşam yatmak bilmiyor, sabah çizgi film uğruna kalkıyor ama uykusuz oluyor. Sinirlenince elinde ne varsa fırlatıyor, atıyor, döküyor. O zaman bende bunu kırarım diyerek bir şeyi hedef alıyor. Bunlar özellikle yatma ve okula gitme zamanlarında oluyor.
Ayrıca doğru dürüst hiç bir şey yediremiyorum. Sabah Nutella yoksa olay çıkarıyor. Eskiden hiç olmazsa bazen ballı ekmek, bazen yumurta yerdi, yok illa Nutella. Onun dışında da ıvır zıvır. Neyse ki okulda yemeklerini yiyor.
Bu yaptıklarının hiçbirini okulda yapmadığını biliyorum. Hullyaa (Hülya) öğretmeni yaptıklarını anlattığımda allah allah okulda çok uslu halbuki diyor.


Bilmiyorum, neden böyle oldu, kuralları olan ve uyan bir çocuktu, söz de dinlerdi. Bu bimem kaç yaş sendromu mudur, şımarık çocuk sendromu mudur, bilmiyorum ama çok bunaldık. Son 1 aydır küçük adamıma bir şeyler oldu. Peki noldu ??? Acaba kendini ispat dönemi mi ?
Çünkü zaman zaman seni üzüyor muyum diye soruyor. Yapmaması gereken bir şey yaparken gözümün içine sanki yapmamam gerektiğini biliyorum ama yapmak zorundayım gibi bakıyor :)


Dün akşam bana kızdı neydi tam hatırlamıyorum kızdığı şey.
Ben artık senin annen olmayacağım dedi ( Demek ki ben ona böyle bir şey söylemişim Tühh bana )
Sen benim annem olamazsın zaten dedim, düzeltti
Ben senin oğlun olmayacağım artık başkasının oğlu olucam dedi.
Hiç bir şey söylemedim, araya başka şeyler girdi, sonra benden birşey istedi
Ama sen benim oğlum değildin hani dedim
Karar verdim senin oğlun olmaya dedi
Nasıl karar verdin dedim
"Kafası ona sen Hande'nin oğlu ol" demiş o da karar vermiş :)


Ayyy insan kızamıyor da işte. 3 yaşında bebek desen bebek değil, çocuk desen çocuk değil.


STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

Awareness-less

Acaba ben uzayda mı yaşıyorum ??? mümkün olduğunca almasam da markaları bilir takip ederim, ama ben bu Juicy Couture hakkında hiç bir fikre sahip değildim. Bir şey ararken tesadüfen bir tanesine rastladım sonra bir tane daha bir tane daha derken, aaaa gerçekten çok beğendim gördüğüm her çantayı, sonra sitesine girdim, diğer ürünlerini bilmem ama çantalarını çok sevdim, günümü aydınlattı renkleri ile.













Arrangement

Günün çoğunu geçiriyorsun, eee haliyle bilgisayar, kırtasiye dışında da ihtiyaçların oluyor. Her zaman çanta da taşımama ihtimaline karşın portable makyaj seti,  kilo alınıp eğildiğinde pantalonun atan dikişleri için dikiş seti, kışın soğuk havalarda çatlayan eller ve dudaklar için krem ve dudak koruyucu, özenip bezenip fön çekilen saçlar bunalttığında kullanılacak çeşitli tokalar, çanta askısı, kartvizitlik, not defterleri, post-it'ler kalemler, vitamin, vesaire vesaire...

Tüm bunlar bir çekmecede bir harmony içinde de yaşayabilirdi ve ben her açtığımda o çekmeceyi bir şey almak için dakikalar harcayabilirdim. Ama neyse ki IKEA var, her ne kadar çok fazla benimsememiş ve ısınamamış olsamda.

Şu çekmece düzenleyicilerine bayılıyorum, her derde deva. Her şeyi kategorize edebiliyorsun, düzenleyebiliyorsun. Ofiste resimde ki gibi kalemler bir yere, post-it'ler bir yere, feminen ürünler başka yerde.
Evde ise bilezikler için kullanıyorum, yüzükler için, küpeler için. Küpelerin sarı olanlar bir gözde, gümüş rengi olanlar başka, renkliler başka. Ojelerde de aynısı olabilir, yapmadım ama.

IKEA'yı sevmiyorum ama :)

20 Ocak 2011 Perşembe

Naked

Saatsiz çıkarsam çıplak hissederim, illa kolumda saatim olacak, öyle telefonun saatine bakarım nasıl olsa olmaz benim için, aklıma gelmez telefonun saati. Kolumda saat yoksa başkasına sorarım, bakmam ben telefona. Niye öyle demişlerse çıplak hissetmek :) Ama öyle gerçekten. Bir de küpesiz. Küpesiz olunca da çıplak hissederim. Küpesiz çıkmam abi. Hahahaaa düşünsenize saatsiz ve küpesiz çıktığımda, alim allah çırıl çıplak :)  

Mikrop

Hasta olan anne, mininnoşunun yanına yatar, aman kuzum çok yaklaşma ben hastayım der, çocuk annesiz yatmaz, halbuki anne çocuğunun yanına yaklaşmak istemez.







Çocuk : Anne mikropların bana sıçrar mı ?
Anne : Çok yaklaşırsak sıçrar annecim.
Çocuk : Şimdi senin vücudunda mikroplar mı var ?
Anne : Evet mikroplar var, ilaç içiyorum, dinleniyorum, gidecekler.
Çocuk : Öyleyse sarılmayalım, el ele tutuşalım.





STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

18 Ocak 2011 Salı

Drugs


İlaçlar sarmış dört bir yanımı, ofiste masamın üstü ilaç dolu, evde komidin keza öyle. Sebebi belli, suç bende sever gibiyim, gel benim ol da rahat edeyim :) Banyodan çıkıp, saç baş kurutup ince penye pijama ile balkona çıkıp sigara içerken kapalı banyoda saç kurutma makinasının verdiği ısının bunaltısından kaynaklı sıcaklıkla anlaşılamayan sırt üşümesi neticesi hastalığı :) Ne dedim ben :) heheheeee. Özet : Banyo yaptıktan pijamı giyindikten sonra saçımı kuruturken o kadar bumaldım ki sonra balkona çıkıp sigara içtim, ve hasta oldum.

Bademcikler şiş, ohh olsun bana, çocukken hastaneden kaçarsam tam ameliyat olacakken, işte yaş olmuş 36 hala şişerde pişerde. Eklemler ağrı içinde, ateşde eşlik ediyor, hatta zaman zaman gözlerimden ateş saçıyormuşum gibi geliyor.

Ama sabah kahvaltı sofrası hazırdı ya dedim ki hergün mü hasta olsam neeeeee :)

17 Ocak 2011 Pazartesi



Ne çabuk geçiyor günler, yazdım, yazıyorum, yazacağım derken ayın ortasını bile geçti :) ben ki tez canlı, yok bir türlü fırsat bulupta yazamadım.


Anneanneanne evinde anneanne yemekleriyle, babaanne, Arjen ve Teyze'li bir yeni yıl akşamı geçirdi. Hediye paketi açmaktan yemek yemedi, suratı gözüken resmi yok bu yüzden. Biz hediye almadık, anneanne, babaanne, teyze, sevdikler yeterince almış, hediye arsızı oldu :)






Yemeklerimizi afiyetle yedik, sonra koyduk fotoğraf makinasını konsol'un üzerine çektik toplu yılbaşı akşamı fotoğrafımızı, 12'yi gösterince saatler kucaklaşıp kutladık birbirimizi. Gerçek manada Cem bu akşam anladı yılbaşını.




Bu aralar çok huysuz sabahları okula gitmek istemiyor, pijamaları ile götürüyoruz, apartmanda cıyak cıyak bir çocuk, ayy rezalet. Akşamları yatıramıyorum, yatmıycam yatmıycam, sabahları neyse ki Dora var saat 7:00'de Nickelodeon'da ona kesinlikle kalkıyor, ama sonrasında giyinmiyor ve gitmiycem gitmiycem, ben de yakında deliricem deliricem :)


Bu haftasonu Torium'a gittik, Snowpark'ı meraktan. İçine girmedik dışından izledik. Çocukların kayak öğrendiğini görmek hoşuma gitti, daha yakın olsa Cem oraya götürürdüm öğrenmesi için.






Cem olayı pek çözemedi, kapalı yerde kar :)






Oraya gideceğimizi söyledikten sonra sürekli orada kutup ayısı var mı dedi, yok diyoruz inanmıyor, karlı yerde kutup ayısı olurmuş :)  Gerçekten de kutup ayısı vardı :)




Bu da Cem'in yaramazlık yaptığında gözüme gözüken hali :) heheheee




STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos