29 Eylül 2010 Çarşamba

Aldırmalı mı Aldırmamalı mı ?



Rahat nefes alamamasından, ağzı açık uyumasından, sürekli terlemesinden, sürekli bademciklerin iltahaplanıp hasta olmasından, ateşlenmesinden kurtarmak için dün doktora gittik bir kez daha. Tanı kesin bademcik ve geniz eti ALINMALI !!!


Çok okudum çok araştırdım, "aldırmalı mı aldırmamalı mı" makaleleri dolu internette. Şayet Cem'in durumundaysa evet alınmalı. Sürekli iltahaplanıyor, ateş yapıyorsa, rahat nefes alamıyor ve sürekli terliyorsa şart.


Memorial Hastanesinde Prof. Dr. Sami Katırcıoğlu'nda karar kıldık. 9 Kasım'a randevu aldık. Biliyoruz ki sonrasında çok sağlıklı bir Cem olacak.
STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

22 Eylül 2010 Çarşamba

3 kuruş fazla olsun yeter ki sesli olsun

Ne güzel onun dünyası, rengarenk, capcanlı, hayat dolu, müzik dolu. Tüm oyuncakları renkli, hepsi müzikli, neşeli. Uyku odasındaki raflarda duran oyuncaklarını indirtiyor, müzik yapalım diye, her birini açıyoruz, hepsi ayrı telden ses çıkartıyor, biz müzik yapmış oluyoruz !!? Hatta bazen bu garip müzik eşliğinde dans ediyoruz. En korkunç olanı da balık, çünkü Çin yapımı ve tek düze bir şarkı çalıp duruyor.




En sevdiğim ayı matruşka, çünkü ağzı var dili yok, pek sakin kendisi, çalıp söylemiyor bizi oynatmıyor :) Oyun odasındaki yumuşak oyuncakları dolabın üzerine dizdim, çünkü onlar sessiz, sakin olduğu için elini sürmüyordu, durum böyle olunca tepede durmalarının bir sakıncası yok, Cem'in ilgisini hiçç çekmiyorlar.




Sabahları kahvaltısını yaparken, bir yandan Blue'nun ipuçlarını izlerken, bir yandan yüzüne güneş vururken, bir yandan gölgesi duvara yansırken ve ben onu izlemeye doyamazken, zaman su gibi akıp giderken, o hızla büyürken, her anı içime sindirmem lazım.








STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos

21 Eylül 2010 Salı

Gemini

Her konuda "herkescil" iken ne demekse :) bu konu da bencilim. Sadece kendi burcumu biliyorum. Bir tek onun özelliklerini. Astroloji benim için İkizler. Nedeni basit çevremdeki herkes İkizler. Annem, babam, kardeşim, arkadaşlarım, geçmiş erkek arkadaşlarım, yani sanırım en kolay anlaştıklarım :)

Bir de İkizlerin adı çıkmış. Kime sorsanız bilmez mi İkizleri "Dengesiz" diye yapıştırmaz mı hemen.

Hayır değil işte. Herkes öyle değil. Yani değilmiş. Bu iş bu kadar basit değilmiş. Yükselen burç, ay burcu, güneş burcu gibi detayları, etkileyenleri varmış. Hatta belli bir yaştan sonra yükselen burç baskın olurmuş.

Ne yani belli bir yaştan sonra insanlar karakter mi değiştiriyor ? Şimdiye dek çokta ilgimi çekmeyen bu konu biraz çekici olmaya başladı, haritalar, evler vs. Öğreneyim, paylaşayım.

20 Eylül 2010 Pazartesi

Hop hop altın top

Günler akıp giderken ve ben buraya bir türlü yazamazken, Cem büyüyor, dilleniyor, bilmişleşiyor, asileşiyor ve çok seviliyor :)


Haftaiçi yuvasında yeterince enerji harcıyor ya haftasonu olunca da aynı tempoyu istiyor. Durum böyle olunca park imdadımıza yetişiyor.


Babası ile kendilerini kimi zaman bisikletle kimi zaman scooter'la kimi zamanda boy boy toplardan biriyle parkta buluyorlar.


Ben mi ?, ben evde Cem'in dağınıklıklarını topluyorum. Legolar, arabalar, boya kalemleri vs. vs.









Şayet dışarı çıkmazlarsa da yine boy boy ve çeşitli sertlikte olan topların yumuşak olanı ile koridorda maç yapıyorlar. Nedense Cem'in her attığı gol oluyor :)
STAR DIVIDERS Pictures, Images and Photos